PIM & API-aansluiting

DE PIM2BIM API

Een PIM (Product Information Manager), ook wel PDM (Product Data Manager) genoemd, is een tool waarmee fabrikanten alle informatie, technische gegevens en documenten met betrekking tot elk product op één plek kunnen centraliseren. Er zijn veel oplossingen op de markt, zoals Akeneo, eCentral, Propel, Jasper PIM, Amplifi.io, Companeo, Katana PIM, InfoSphere MDM, Talkoot, PIMcore, inRiver PIM, Productsup, Contenterv…

BIM&CO heeft een flexibele en veelzijdige API ” PIM2BIM ” ontwikkeld die het mogelijk maakt om eenvoudig te koppelen aan alle standaard oplossingen, maar ook aan private bedrijfsoplossingen (AS/400…) om de gegevens van uw BIM-objecten in real time te updaten, zonder gebruik te hoeven maken van een derde partij tool om uw 3D bestand te updaten.

Na een aangepaste configuratie en een definitie van de op te halen batch aan gegevens, zetten we een update flow op die ofwel handmatig op verzoek kan worden uitgevoerd, automatisch tijdens een update aan de PIM kant, of automatisch op een regelmatige dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis.

Met deze oplossing kunt u uw interne classificatiesysteem in kaart brengen bij alle internationale classificaties (Etim, OmniClass, Masterformat…). Het stelt u ook in staat om al uw documenten (installatie- en onderhoudsgids, certificering, technische kennisgeving) te koppelen aan een product of zelfs aan een referentie binnen een grotere productfamilie.

De API is tweerichtingsverkeer en kan ook informatie van het Bimandco.com platform naar uw PIM sturen om uw productdatabase te verrijken met BIM-informatie.
Het is simpelweg de snelste en meest complete oplossing op de markt om BIM-objecten te updaten of te genereren vanuit één enkele productdatabase.

DE BIM2-WERELD API

Naast de MIP, verbindt BIM&CO zich met bedrijfsoplossingen wereldwijd dankzij de beveiligde API. De toepassingen zijn zo gevarieerd als het BIM-universum kan toelaten. We maken verbinding met honderden toepassingen zoals samenwerkingsplatformen, software voor elektrische, thermische en akoestische simulaties, BIME-exploitatiesoftware, facility management, wegbeheer of VR/AR-visualisatiesystemen.

Wilt u meer weten over onze PLC’s? Laten we met ons praten!